Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Σε επίπεδο FIFA η ένσταση του Ολυμπιακού

Σε επίπεδο ομοσπονδιών και με βάση τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ θα κριθεί η ένσταση του Ολυμπιακού εις βάρος της Καλαμαριάς για αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ στο κυριακάτικο (3/2) παιχνίδι των δύο ομάδων.

Στην μαραθώνια συνεδρίαση (κράτησε 3,5 ώρες), ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε δικαίωμα να μεταγραφεί, όχι όμως και να αγωνιστεί στον αγώνα με την Καλαμαριά. Από την άλλη πλευρά, η Καλαμαριά ανέφερε ότι δεν γνώριζε σε ποιες ομάδες και σε ποιους αγώνες είχε αγωνιστεί ο Ρόμαν Βάλνερ και επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν προβλέπει κυρώσεις για τον Απόλλωνα και το κύρος του αγώνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πειθαρχικής κ. Μουράτογλου έφερε μια παράμετρο που πιθανόν να μην γνώριζε καμία από τις δύο πλευρές. Ποια ήταν αυτή; Ότι υπάρχει μια τροποποίηση στον κανονισμό μεταγραφών της FIFA που ισχύει από 1-1-2008 και αναφέρει ο περιορισμός ισχύει όταν ο ποδοσφαιριστής, μεταγραφεί σε τρεις ομάδες στην ίδια χώρα. Η ΕΠΟ δεν έχει εναρμονιστεί ακόμα, πάντως, με αυτή την τροποποίηση.

Η απόφαση της Πειθαρχικής αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης, εκτός αν οι δικαστές δεν προλάβουν και αναγκαστούν να ανακοινώσουν την απόφασή τους το πρωί της Παρασκευής. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσουν και τη γνωμοδότηση της ΕΠΟ για το θέμα, προκειμένου να βοηθηθούν…

Το σίγουρο πάντως είναι η υπόθεση θα οδηγηθεί στα διεθνή θεσμοθετημένα όργανα και θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: