Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Η μπάλα στους δικαστές! Ο Ολυμπιακός με σύμμαχο το άρθρο 5 κατέθεσε ένσταση για τον Βάλνερ.

Ο κύβος, ή για να ακριβολογούμε η ένσταση, ερρίφθη! Η Αθλητική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα Καλαμαριάς-Ολυμπιακού (1-0), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση στην Πειθαρχική Επιτροπή της SuperLeague για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ρόμαν Βάλνερ. Αναμένεται να εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη και οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού.

Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει σε ένα μήνα. «Σεβόμαστε την ιστορία της ΠΑΕ και γι’ αυτό καταθέτουμε ένσταση. Οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Π. Κόκκαλης. Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν αρχικά να διεκδικήσουν τον αγώνα στα χαρτιά. Γιατί το έκαναν; «Θα μας φάνε οι οπαδοί μας. Θα νομίζουν ότι χαρίζουμε τον τίτλο», ειπώθηκε στη διάρκεια του Δ.Σ.

Η ένσταση του Ολυμπιακού στηρίζεται στο άρθρο 5, παράγραφος 4 του κανονισμού μεταγραφών. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να εγγράφονται (μετεγγράφονται) μόνον σε τρία σωματεία το ανώτατο κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής έχει δυνατότητα να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες μόνον για δύο σωματεία».

Επιπλέον ο κανονισμός της ΦΙΦΑ αναφέρει πως η ομάδα είναι αυτή που έχει την ευθύνη για έναν ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό και η ΕΠΟ, όπως υποστηρίζουν οι παράγοντές της, ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει δελτίο στον Βάλνερ και γι’ αυτό εστάλη και η μπλε κάρτα του, αν και είχε περάσει από τις σκοτσέζικες Φόλκερκ, Χάμιλτον. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να επικαλεστεί και δεδικασμένα του εξωτερικού, όπου στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις δικαιώθηκαν οι ομάδες που κατέθεσαν προσφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βάλνερ πριν αποκτηθεί από την Καλαμαριά είχε περάσει από Βέροια και η Λάρισα. Γνώριζαν κάτι και δεν τον απέκτησαν ή απορρίφθηκε στη δοκιμή; Η πλευρά του ποδοσφαιριστή μέσω του αδελφού και ατζέντη του, Γιοχάνες διαψεύδει ότι ήρθε σε επαφή με άλλες ελληνικές ομάδες. «Η σκοτσέζικη νομοθεσία είναι κάπως μπερδεμένη. Εμείς θεωρούμε ότι ο Ρόμαν έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες (Φόλκερκ και Καλαμαριά). Εχουμε εμπιστοσύνη στον Απόλλωνα και ελληνική Δικαιοσύνη. Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ο Λεβαδειακός διαψεύδει ότι παρακίνησε τον Ολυμπιακό στην κατάθεση ένστασης.

Τη θέση του διαχωρίζει και ο Εργοτέλης, καθώς ανακοίνωσε ότι η υπόθεση δεν τον αφορά. Ομως δεν αποκλείεται υπέρ του Ολυμπιακού να καταθέσουν προσφυγή και άλλες ομάδες. Υπάρχει περίπτωση ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να… στηρίξουν την Καλαμαριά. Οι Πόντιοι, πάντως, δεν ανησυχούν. Οπως αναφέρουν, πήραν όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχουν πρόβλημα εάν αποκτήσουν τον Βάλνερ. Ο τεχνικός της ομάδας Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η ομάδα του χάσει τον αγώνα στα χαρτιά. «Δεν είμαστε αφελείς και ερασιτέχνες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ κ. Γάτσης.
πηγή: supersport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: