Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Επέζησαν επί 12 ημέρες στα χιόνια τρώγοντας σκυλοτροφή

Ένα ζευγάρι από τη Γιούτα και ο σκύλος τους επέζησαν επί δώδεκα ημέρες σε ένα χιονισμένο βουνό τρώγοντας γκοφρέτες δημητριακών και σκυλοτροφή και σώθηκαν αφού αναγκάστηκαν να περπατήσουν για τρεις ημέρες.

Ο Τόμας και η Ταμίθα Γκάρνερ και η σκυλίτσα τους, η Μεντούζα, βρέθηκαν από έναν οδηγό εκχιονιστήρα εξαντλημένοι, αφυδατωμένοι και με κρυοπαγήματα, αλλά ζωντανοί.

Ο Τόμας είχε χρησιμοποιήσει τα μαξιλαράκια από τα καθίσματα του φορτηγού του για να φτιάξει χιονοπάπουτσα ώστε να καταφέρουν να περπατήσουν τα 15 χιλιόμετρα που τους χώριζαν από τον πολιτισμό. Τις δύο τελευταίες νύχτες τους στο ύπαιθρο χρησιμοποιούσαν ένα αποσμητικό για να ανάψουν φωτιά και να ζεσταθούν ενώ, όταν αντίκρυσαν τελικά το εκχιονιστικό μηχάνημα πίστεψαν ότι είχαν παραισθήσεις.

Το ζευγάρι είχε πάει στο βουνό για να φωτογραφίσει άγρια άλογα, όμως το φορτηγάκι τους κόλλησε στα χιόνια σε ένα απόμερο σημείο. Έμειναν μέσα στο όχημα για 9 ημέρες, ανάβοντας περιστασιακά τη μηχανή για να μην παγώσουν και, όταν τους τελείωσε το φαγητό, αποφάσισαν να περπατήσουν. Παρ' ότι είχε στηθεί μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: