Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

«Ερχομαι στον Παναθηναϊκό»

«Μετά το Κόπα Αφρικα θα μεταβώ στην Αθήνα», τόνισε ο Αγκολέζος επιθετικός Μανούτσο!


Η εμπλοκή που προέκυψε στην προσπάθεια απόκτησης ξένου χαφ από την Αργεντινή δυο τρία 24ωρα πριν πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην απόφαση να μην αφήσει κενή τη θέση ξένου που προόριζε γι’ αυτόν και να την προσφέρει στον Μανούτσο Γκονσάλβες.

Λόγω της στενής φιλικής σχέσης του Πεσέιρο με τον Κεϊρόζ, οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή σαφές προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου για τον δανεισμό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά μετά την απόκτηση του Ποστίγκα φάνηκε υπερβολικό να αποκτηθεί και 6ος επιθετικός... α΄ διαλογής.

Οι σπουδαίες εμφανίσεις που έκανε ο Μανούτσο στο Κόπα Αφρικα σε συνδυασμό με τη θέση του ξένου που έμεινε κενή σχεδόν την τελευταία στιγμή, αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Για τη Μάντσεστερ (δέχθηκε 14 προτάσεις για δανεισμό του!) ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα η πρώτη επιλογή και έτσι οι εξελίξεις προχώρησαν ραγδαία.

Οι «πράσινοι» συμφώνησαν σε όλα και με τον ποδοσφαιριστή, έστειλαν άνθρωπό τους στην Γκάνα για να πάρει την υπογραφή του και ταυτόχρονα έδωσαν την ευκαιρία στον Μάντζιο να αγωνιστεί, ως δανεικός έστω, στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

«Μετά το Κόπα Αφρικα θα επιστρέψω στη Λουάντα και μετά θα μεταβώ στην Αθήνα. Ανυπομονώ να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, να διακριθώ και στη συνέχεια να επιστρέψω στη Γιουνάιτεντ», δήλωσε χθες ο Μανούτσο, επιβεβαιώνοντας την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό.

Η αρχική συμφωνία με τους «μπέμπηδες» προβλέπει δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι, αλλά αν όλες οι πλευρές μείνουν ικανοποιημένες, δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση για έξι μήνες ή και ένα χρόνο ακόμα.

Αυτό θα ξανασυζητηθεί το καλοκαίρι.

Ο 25χρονος επιθετικός θα έλθει στην Ελλάδα μετά το τέλος του Κόπα Αφρικα.

Αν τα πράγματα κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις από την πορεία της Αγκόλας στη διοργάνωση, θα έλθει σε περίπου δέκα ημέρες και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή και να δηλωθεί ο παίκτης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έγινε αγώνας δρόμου!

- Εδαφος για το καλοκαίρι προετοίμασε ο Παναθηναϊκός με τις επαφές που έκανε τώρα για Αργεντίνο χαφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον πρώτο στόχο του, αλλά για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Για κάποιους λόγους, η μεταγραφή δεν μπορούσε να γίνει τώρα.

- Δανεικός σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκα θα δοθεί μάλλον ο Πετρόπουλος, ο οποίος δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες μετά την απόκτηση του Μανούτσο. Αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον, με τον ΟΦΗ να θεωρείται φαβορί. Η περίπτωση να παραμείνει στην Παιανία είναι μικρή, αλλά υπαρκτή.

- Σημαντική εξέλιξη θεωρείται η πρόταση της (αναγνωρισμένης από την ΠΑΕ) Θύρας 13 1966 να δώσει τα μισά εισιτήρια της Θύρας 13 (1.300 από τα 2.600) στον Ενιαίο Φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: