Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ανώτατη Εκπαίδευση: Χτύπησαν «καμπανάκι» χίλιοι πανεπιστημιακοί

ΤΟΝ «ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου» για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης, κρούουν 1.000, περίπου, πανεπιστημιακοί καθηγητές ένα χρόνο μετά την καθιέρωση του νέου νόμου πλαισίου για την παιδεία, ο οποίος, όπως δήλωσαν, «έχει ρίξει σε εκφυλιστική στασιμότητα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια».

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη του Παρατηρητηρίου (ομάδα 1.000 πανεπιστημιακών καθηγητών) για την αναβάθμιση των ελληνικών ΑΕΙ που είχαν τεθεί εξαρχής υπέρ του διαλόγου για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τα ως τώρα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης και ζήτησαν να τεθεί εκ νέου στην ατζέντα το θέμα της ανώτατης εκπαίδευσης, «μακριά από δυστοκίες, αγκυλώσεις, σιωπές και αδράνειες».

Ως ενδεικτική της προβληματικής μεταρρύθμισης, οι πανεπιστημιακοί ανέφεραν την περίπτωση του πανεπιστημίου Κρήτης, όπου «η ερμηνευτική βούληση ενός οικονομικού επιθεωρητή, ελεγκτή των διαχειριστικών αποφάσεων της Συγκλήτου, έγινε ο εφιάλτης 30 καθηγητών».

Για την πλέον ανθηρή περίοδο της ανώτατης παιδείας, σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές, «η οποία όμως τελματώνει με την ατέρμονη αδράνεια όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου», μίλησαν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης και ο πρώην αντιπρύτανης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο καθηγητής Λεωνίδας Λουλούδης και κάλεσαν το σύνολο των συναδέλφων τους και των φοιτητών να αντισταθούν στη θεσμική, όπως τόνισαν, αδράνεια.

Στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το διάλογο για την ανώτατη παιδεία, τα μέλη του Παρατηρητηρίου κοινοποίησαν τη διοργάνωση τριήμερου διεθνούς συνεδρίου στις 27, 28 και 29 Μαρτίου.
πηγή: cebil.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Вопщем купил видеокамеру сони всё нормально цифровая запись поток УСБ на компе камера вещает на прямую. Так вот вопрос как мне её использовать в качестве веб камеры
[url=http://leadingfirm.ru/][color=#E4F4FE] [/color][/url]