Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Οι υποσχέσεις της νέας χρόνιας! Αφιερωμένο στο γυναικείο φύλο!

Κάθε νέα χρονιά συνηθίζουμε να δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας για να κόψουμε τις κακές συνήθειες, να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Έτσι και φέτος, άλλοι θα υποσχεθούν να κόψουν το κάπνισμα, να κάνουν δίαιτα, ενώ άλλοι θα υποσχεθούν να συμπεριφέρονται πιο ευγενικά ή να δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων. Όποια και αν είναι η δική σας υπόσχεση υπάρχουν μερικά μυστικά για να καταφέρετε να την τηρήσετε. Απλά και κυρίως ρεαλιστικά.

1. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχετε τον στόχο σας είναι να βάλετε έναν στόχο εφικτό. Για παράδειγμα, μην υποσχεθείτε ότι δεν θα ξαναφάτε το αγαπημένο σας φαγητό επειδή σας προκαλεί δυσπεψία. Συμβιβαστείτε λέγοντας ότι θα το τρώτε λιγότερο συχνά από πέρυσι.

2. Προγραμματίστε το μέλλον. Μην περιμένετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να κάνετε την υπόσχεση στον εαυτό σας. Αν το αφήσετε για την τελευταία στιγμή θα βασίζεται στη διάθεση εκείνης της ημέρας. Σχεδιάστε την υπόσχεση μερικές μέρες πριν.

3. Κάντε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αποφασίστε πώς θα αντιμετωπίσετε τον πειρασμό να κάνετε κοπάνα από το γυμναστήριο ή να καπνίσετε ένα τσιγάρο παραπάνω. Μπορείτε για παράδειγμα να τηλεφωνήσετε σε μια φίλη για ψυχολογική υποστήριξη, να κάνετε θετικές σκέψεις ή να θυμίσετε στον εαυτό σας πόσο σας βλάπτει η παραβίαση της υπόσχεσης.

4. Κάντε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά. Ο γραπτός λόγος θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη θέληση σας. φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τη λίστα και να την κοιτάζετε κάθε φορά που θα μπείτε σε πειρασμό.

5. Μιλήστε με τους άλλους. Συζητήστε με τις φίλες σας την απόφασή σας, ώστε να σπεύσουν να σας την υπενθυμίσουν κάθε φορά που θα σας τσακώσουν να κάνετε ζαβολιές. Ακόμα καλύτερα, βρείτε μια φίλη με τις ίδιες προτιμήσεις και μοιραστείτε την υπόσχεση, ώστε να ελέγχετε η μια την άλλη.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα φάτε ένα κουτί σοκολάτες αν η υπόσχεσή σας είναι να κάνετε δίαιτα. Απλώς γιορτάστε την επιτυχία σας κάνοντας κάτι που σας αρέσει και που δεν έρχεται, σε αντίθεση με την υπόσχεση. Για παράδειγμα, αν έχετε τηρήσει την υπόσχεση να τρέφεστε πιο υγιεινά, μπορείτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας βγαίνοντας έξω να φάτε με μια φίλη.

7. Κρατήστε λογαριασμό. Σημειώστε κάθε μικρή επιτυχία που σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας. οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν και οι μικρές επιτυχίες θα σας δώσουν κουράγιο να συνεχίσετε. Αντί να βάλετε στόχο να χάσετε 15 κιλά, ξεκινήστε με στόχο να χάσετε 5. Κρατήστε ένα ημερολόγιο με αυτό που τρώτε κάθε μέρα για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη.

8. Μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας. Οι εμμονές για κάθε μικρή ατασθαλία δεν θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε κάθε μέρα και να θυμάστε ότι αύριο είναι μια άλλη μέρα.

9. Δείξτε επιμονή. Οι ειδικοί λένε ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να γίνει συνήθεια μια νέα δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα η σωματική άσκηση, και έξι μήνες για να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας. Οι νέες υγιεινές σας συνήθειες θα γίνουν δεύτερη φύση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

10. Μην το βάζετε κάτω. Αν η νέα σας υπόσχεση αρχίζει να φθίνει γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, μην απελπίζεστε. Ξεκινήστε από την αρχή! Μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, χωρίς να περιμένετε την επόμενη 1η Ιανουαρίου.
πηγή: typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: