Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΖΟΣΕ ΠΕΣΕΙΡΟ

Φραστικό επεισόδιο είχαν στα αποδυτήρια της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος χαιρέτησε δια χειραψίας έναν έναν τους παίκτες πριν αποχωρήσει, όμως ο διεθνής επιθετικός αρνήθηκε να δώσει το χέρι του και αντάλλαξε μαζί του κάποιες κουβέντες.
Ο Παπαδόπουλος ήταν πολύ εκνευρισμένος από τις αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού τόσο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κατευθυνόμενος στον πάγκο όσο και στη διάρκεια της προθέρμανσης παράλληλα με τη θύρα 9 του Απόστολος Νικολαϊδης.
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του και ξέσπασε στον Ζοσέ Πεσέιρο, θεωρώντας ότι ο προπονητής του θα μπορούσε να είχε αποφύγει να τον εκθέσει στους απογοητευμένους φίλους του τριφυλλιού (χαμένο πέναλτι στο Καραϊσκάκη, αλλά και μετριότατη αγωνιστική παρουσία τον τελευταίο καιρό) εφόσον όπως αποδείχθηκε δεν είχε την πρόθεση να τον χρησιμοποιήσει.


Μια... λέξη «χωρίζει» τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο! Ένα «συγγνώμη» που αν ειπωθεί θα δώσει τέλος στο επεισόδιο του διεθνούς επιθετικού με τον Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε λοιπόν τον «Παπ» εκτός προπόνησης την Δευτέρα (21/1) και δείχνει αποφασισμένος να μη τον δεχθεί ξανά στην προπόνηση αν δεν ... ακούσει τη συγγνώμη του παίκτη για τη στάση του μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη!

«Η ΠΑΕ σε καλεί σε απολογία», ανακοίνωσε αργότερα ο Γιάσμιγκο Βέλιτς στον Παπαδόπουλο που πρέπει, στη διάρκεια της ημέρας, να παραδώσει, γραπτώς, την άποψη του για το «επεισόδιο» με τον Πεσέιρο. Ανάλογα με τη θέση και το ύφος του «Παπ» στην απολογία του θα κριθεί και το... κλίμα και το διάστημα της συνεργασίας των δύο πλευρών!

Ο Παπαδόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδεχόταν ότι, λόγω των αποδοκιμασιών, ήταν εκνευρισμένος όταν τελείωσε το παιχνίδι αλλά - πάντα κατά την κρίση του - δεν θεωρούσε ότι ξεπέρασε τα όρια με τον τρόπο ή με τις λέξεις που χρησιμοποίησε. Για το επίμαχο γεγονός, υποστήριζε πως ο Πεσέιρο έπρεπε, είτε να τον αποσύρει από την προθέρμανση, είτε να τον χρησιμοποιήσει και να μην τον αφήσει να «ζεσταίνεται» για περίπου 20΄ ακούγοντας (ο παίκτης) τα ... εξ΄ αμάξης από την πλειοψηφία των θεατών στις θύρες 9 και 10.

Τυχόν απουσία «συγγνώμης» ίσως οδηγήσει την υπόθεση στ΄ άκρα! Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ, πιθανότατα, θα επιδιώξει τη λύση (θέμα διακοπής δεν υπήρξε και ούτε μπορεί να υπάρξει) συμβολαίου, δηλαδή να επιδιώξει... συναινετικό διαζύγιο!

Αντίθετα, αν επαληθευτούν οι τελευταίες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο 26χρονος κυνηγός θα ζητήσει συγγνώμη από τον Πεσέιρο με την υπογράμμιση ... «αν ο προπονητής ένιωσε ότι τον προσέλαβα με όσα του είπα»... Κάτι τέτοιο θα παίξει καταλυτικό ρόλο, θα χαμηλώσει την... ένταση και ο Παπαδόπουλος θα τιμωρηθεί με πρόστιμο! Ομως, ακόμα και σ ΄ αυτό το - καλύτερο δυνατό - ενδεχόμενο, με... ραγισμένο το «γυαλί», θ΄ ακολουθήσει, έως το καλοκαίρι, μια περίοδος ψυχρής συνύπαρξης...

Ο Πεσέιρο ήταν και την Δευτέρα επηρεασμένος από την, απρόσμενη, αντίδραση του Παπαδόπουλου («γιατί παίζεις μαζί μου;» ρώτησε με έντονο τρόπο τον Πορτογάλο μετά τη λήξη του αγώνα) και, προκειμένου να μην επικεντρώσει την ομιλία του προς τους παίκτες στο θέμα του «Παπ», αρκέστηκε να μοιράσει συγχαρητήρια για τη νίκη επί του Εργοτέλη και ν΄ ... αναβάλλει τις αναλύσεις για την Τετάρτη (την Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό). Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα πλάνα του εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού οι Μάτος, Ποστίγκα, Καραγκούνης γυμνάστηκαν μόνοι τους, ο Φύσσας έκανε θεραπεία και ο Νίνης παραμένει «νοκ - άουτ» λόγω ίωσης.
ΠΗΓΗ:sports.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: