Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΕΝ ΟΨΗ!

Με το όνομα παπαγάλος είναι γνωστά πολλά είδη, 560 περίπου (315 ταξινομημένα).
Τα συναντάμε σε όλες τις ηπείρους της γης, εκτός από την Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει κανένα είδος. Στον ελλαδικό χώρο είναι γνωστοί από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν για πρώτη φορά ο ίδιος και άντρες από το εκστρατευτικό του σώμα έφεραν παπαγάλους.

Τα Κοκατίλς (Cockatiels/Nymphicus Hollandicus) ενδημούν στην Αυστραλία, αλλά αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή κατοικίδια. Η επιστημονική τους ονομασία είναι αξιοπρόσεκτη, καθώς οι πρώτοι κατακτητές που έφτασαν στην Αυστραλία θεωρούσαν ότι τα πουλιά ήταν όμορφα σαν νύμφες. Το Hollandicus προκύπτει από την πρώτη ονομασία της Αυστραλίας από τους εξερευνητές, που ήταν «Νέα Ολλανδία» (New Holland) .

Δεν φημίζονται για την ικανότητά τους να μιλούν αλλά μπορούν πολύ εύκολα να μάθουν να σφυρίζουν κάποιους σκοπούς. Το ύψος τους είναι περίπου 30 εκατοστά και το βάρος τους περίπου 100 γραμμάρια. Τα φτερά τους είναι απαλά και το στήθος τους φουσκωτό. Τα χρώματά τους είναι συνήθως συνδυασμός γκρίζου, λευκού και κίτρινου.

Τα Κοκατίλς, όπως και όλοι οι παπαγάλοι θέλουν φροντίδα και κυρίως συντροφιά. Μπορεί εύκολα να πάθουν κατάθλιψη, αν νιώθουν μοναξιά! Τους αρέσει να ασχολούνται με τα φτερά τους, για αυτό και τα φτιάχνουν συνέχεια, με τη βοήθεια του στόματός τους! Επίσης προσπαθούν να τραβούν την προσοχή μας, κάνοντας διάφορες φιγούρες, όπως αυτές που απεικονίζονται στο υπάρχον βίντεο!


Υ.Σ.: Ο απεικονιζόμενος παπαγάλος και πρωταγωνιστής, θηλυκού γένους, ονομάζεται Ήρα! Θα επανέλθουμε και με χαρακτηριστικά βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: