Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΝΕΟΣ ΓΡΙΦΟΣ!

Πάλι σωστός ο Γιάννης! Χαρά στην υπομονή σου!

ΝΕΟΣ ΓΡΙΦΟΣ:

Πέντε πειρατές έκλεψαν ένα σεντούκι με 100 χρυσά νομίσματα. Επειδή όμως είχαν διαφορά στην ιεραρχία, ο αρχηγός τους δεν θεώρησε δίκαιο να πάρει ο καθένας από 20 και γι' αυτό πρότεινε την ακόλουθη δημοκρατική διαδικασία για να μοιράσουν τα νομίσματα: Ξεκινώντας, ο τελευταίος πειρατής στην ιεραρχία, ο Νο 5, θα προτείνει μία κατανομή των νομισμάτων που τον συμφέρει. Εάν συμφωνήσει μαζί του η πλειοψηφία των πειρατών (οι μισοί συν ένας), συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, τότε η μοιρασιά θα γίνει σύμφωνα με τον τρόπο που υπέδειξε. Αλλιώς δεν παίρνει τίποτα, χάνει το δικαίωμα ψήφου του και η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τον πειρατή Νο 4 να κάνει μια πρόταση, κ.ο.κ., μέχρι η πλειοψηφία των εναπομεινάντων πειρατών να συμφωνήσει σε κάτι. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι όλοι οι πειρατές είναι εξαιρετικά άπληστοι, σκέφτονται λογικά και γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο, ποια θα πρέπει να είναι η πρόταση του πειρατή Νο 5;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νικο καλημερα σου

Ο πεμπτος κανει την αναποδη σκεψη και ταυτοχρονα σκεφτεται οπως και οι υπολοιποι οτι πρεπει σε καθε περιπτωση και συμφωνα με την διαδικασια,οτι δεν πρεπει να μεινει ενας στο τελος διοτι θα ψηφιζε την προταση του και θα επαιρνε τον ταμια και τα καγκελα !!!! αρα οι υπολοιποι δεν θα παρουν τιποτα.
Αν εμεναν δυο ο ενας δεν θα ψηφιζε την προταση του αλλου και ετσι σκαμε στην πρωτη περιπτωση αρα δεν πρεπει να μεινουνε δυο.
Συνεπως πρεπει να μεινουν τουλαχιστον τρεις αρα χρειαζονται δυο ψηφοι για επικυρωση της προτασης.
Ετσι γνωριζοντας οτι ολοι ειναι απληστοι ο τριτος θα προτεινε 99 για τον εαυτο του 1 για τον πρωτο και 0 για τον δευτερο και η προταση του γινεται αποδεκτη απο πρωτο και τον ιδιο ωστε να μην παμε στην προηγουμενη περιπτωση κλπ..
Ομοιως σκεπτομενος αν μεινουν 4 χρειαζονται 3 ψηφοι αρα εδω ο τεταρτος θα προτεινε 2 στον πρωτο 1 στον δευτερο 0 στον τριτο και 97 για τον εαυτο του οποτε εξασφαλιζει 3 ψηφους αρα πρεπει ( λαμβανοντας υποψιν την απληστια του πεμπτου ) τελικα να μεινουν 5 και η προταση του πεμπτου θα μπορουσε να ειναι 2 στον πρωτο 0 στον δευτερο 1 στον τριτο 0 στον τεταρτο και 97 για τον εαυτο του οποτε εξασφαλιζει 3 ψηφους απο πρωτο,τριτο και τον εαυτο του..
Μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.
Αν κανω λαθος συγγνωμη για την καταχρηση του χωρου.Παντως αυτο θυμιζει την μοιρασια που κανανε στις περιουσιες τους 2 αδελφια τα παλια χρονια και επειδη κανενας δεν ηθελε να ριξει τον αλλο η προταση ηταν :Μοιρασε εσυ την περιουσια σε δυο κομματια αλλα εγω θα διαλεξω πρωτος !!!