Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Μόνο νίκες οι πράσινοι

Ένα πεντάλεπτο για τη «χρυσή», όπως αποδείχθηκε, αλλαγή του Πεσέιρο, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ήταν αρκετό ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει την τρίτη του νίκη στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου UEFA, αυτή τη φορά με 2-0 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος στο 63` είχε πάρει τη θέση του Ντόι, σκόραρε δύο φορές στο 70` και το 75` και «χάρισε» στους «πράσινους» τη νίκη, η οποία, εφόσον συνδυαστεί και με θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία ή νίκη) την τελευταία αγωνιστική στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο, τότε θα ισοδυναμεί και με την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι από την προηγούμενη εβδομάδα είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έψαξε για το γκολ από τα πρώτα λεπτά.

Στο 11`, ο Ρομέρο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πελιτσόλι στο μεταξύ τους τετ-α-τετ μετά την πάσα του Παπαδόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ των Ιταλών απέκρουσε με γροθιές το σουτ του διεθνή επιθετικού.

Οι Ρώσοι, απείλησαν να ανοίξουν το σκορ στο 37` όταν από τη σέντρα του Σαμέντοφ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς για να φτάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε ο Πεσέιρο αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας.

Οι Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης στο 63` και το 66` πήραν τις θέσεις των Ν`Ντόι και Δημούτσου, με τον πρώτο να βρίσκει δίχτυα επτά λεπτά αργότερα. Στο 70` από την πάσα του Τζιόλη, ο Σαλπιγγίδης πέρασε και τον Πελιτσόλι και από πλάγια θέση κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του, όταν από την πάσα του Βύντρα, ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Ιταλού γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Φύσσας, Σαριέγκι, Μόρις, Βύντρα, Ρομέρο (82` Νίνης), Σιμάο, Τζιόλης, Δημούτσος (66` Καραγκούνης), Παπαδόπουλος, Ν' Ντόι (63` Σαλπιγγίδης) ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ (Μπιλιαλεντίνοφ): Πελιτσόλι, Ιβάνοβιτς, Μαμίνοφ (82` Μαμίνοφ), Σενίκοφ, Τραορέ (86` Κορτσάγκιν) , Κότσις, Ασατιάνι, Σαμέντοφ (64` Κουτσνέτσοφ), Γιαμπάεφ, Μπιλιαλεντίνοφ, Γκουρένκο.
ΠΗΓΗ: typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: