Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Το in.gr άνοιξε Επίκαιρο Φάκελο με θέμα τη "ΦΤΩΧΕΙΑ"

Με αφορμή την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research σε συνεργασία με το London School of Economics για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας, το in.gr άνοιξε ένα Φάκελο με θέμα τη "ΦΤΩΧΕΙΑ" και μας καλεί να καταθέσουμε απόψεις.
Στην έρευνα συμμετείχε αντιπροσωπευτικό δείγμα 6.089 άτομα, προερχόμενα από το γενικό πληθυσμό, αλλά και από ειδικά κοινά (άστεγους, φτωχούς, κ.λπ.).
Σύφωνα με το www.in.gr από την έρευνα της Κάπα Research προκύπτει ότι :
Το 1/3 των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 20% των παιδιών στην Ελλάδα βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 18.000 άνθρωποι στην χώρα μας, σιτίζονται από την εκκλησία και τους Δήμους. Το 60% σχεδόν των Ελλήνων φοβούνται ότι μπορούν τα επόμενα χρόνια να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας. Το 50% πιστεύει ότι φτωχός μπορεί κανείς να γίνει από κάποιο τυχαίο γεγονός. Το 68,8% θεωρούν ότι με τον τρόπο που εξελίσσεται ο σύγχρονος κόσμος και την αδικία που υπάρχει στην κοινωνία το να υπάρχουν φτωχοί είναι ...αναπόφευκτο.
Τα 933,7 ευρώ είναι το ψυχολογικό όριο, που χωρίζει τους φτωχούς από τους πλούσιους, σύμφωνα με τους –ομολογουμένως ολιγαρκείς- φτωχούς της χώρας μας, που αν εξασφάλιζαν το ποσό αυτό θα διέγραφαν τον εαυτό τους από τις «λίστες των φτωχών».
Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον, με το 68,4% των Ελλήνων να θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον, και με το 17% να θεωρούν ότι θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα.

1 σχόλιο:

Roadartist είπε...

Ωχ.. δεν μπορώ να τα διαβάζω αυτά! Το χειρότερο είναι οτι αυτοί που μπορούν να κάνουν κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση.. δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι να μην έχεις λεφτά, να μη μπορείς να κάνεις όσα ονειρεύεσαι, να ζεις στην ανεργία, να έχεις χιλιάδες ενδιαφέροντα αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων να μη μπορείς να τα ζήσεις... Οσοι μας κυβερνούν μεγάλωσαν στο εξωτερικό, σπουδασαν σε ακριβά κολέγια και μετά απο χρόνια ήρθαν πίσω...να μας κυβερνήσουν!! Βρε ουστ..