Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Ρεμπετάδικα και ΛαϊκοΡεμπετοΣκυλάδικα!

Το ρεμπέτικο τραγούδι πάντα εκφραστικό και μερακλίδικο συνεχίζει να ακούγεται και να κερδίζει φίλους εδώ και πολλά χρόνια. Βγαλμένο μέσα από ιστορίες τις καθημερινής ζωής τότε, γεμάτο πίκρες και χαρές.

Στη σημερινή εποχή παρατηρείτε μια στροφή του κόσμου και ειδικά των νέων προς το τραγούδι αυτό. Εάν κάποιος θελήσει να πάει με την παρέα του σε ένα ρεμπετάδικο αρκεί να ανοίξει ένα οδηγό διασκέδασης, είτε σε κάποιο περιοδικό είτε σε κάποιο site στο internet και θα βρει μια πληθώρα νυχτερινών κέντρων με τίτλο «Ρεμπέτικα – Λαϊκά .......».

Αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα τόσο ωραία!
Οι πλειοψηφία των κέντρων αυτών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το Ρεμπέτικο τραγούδι, ούτε καν με το καλό Λαϊκό τραγούδι.
Το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν το «Ρεμπέτικο – Λαϊκό» για να προσελκύσουν κόσμο. Μπορεί να τραγουδήσουν – συγγνώμη, να σκοτώσουν εννοούσα – κάποιο καλό γνωστό ρεμπέτικο και στη συνέχεια, όλοι μαζί οι κακοφωνιξ εκεί μέσα δίνουν και παίρνουν.

Παραδείγματα τέτοιων κέντρων έχω πάρα πολλά, φυσικά δεν θα ονομάσω κάποιο γιατί μπορεί να μην συμφωνώ με το στιλ αυτό, αλλά σε κάποιους αρέσει.
Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν και κάποια αυθεντικά Ρεμπετάδικα, λίγα βέβαια αλλά αυθεντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: