Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Στο βιβλίο Guiness Book of Records η Αγία Νάπα όπου 268 χορευτές χόρεψαν συρτάκι

Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η Αγία Νάπα όταν 268 χορευτές χόρεψαν με συγχρονισμένα βήματα στην άμμο, σε μισό περίπου χιλιόμετρο, στην παραλία «Πανταχού» δίπλα από το λιμανάκι της Αγίας Νάπας, συρτάκι υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Ζορμπάς».

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Τσόκκος ανέφερε ότι «στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στην Αγία Νάπα προσπαθούμε για τον πολιτισμό όχι μόνο για τον πολιτισμό της δικής μας παράδοσης, αλλά και το γενικότερο ελληνικό πολιτισμό, του οποίου το συρτάκι ως γνωστόν είναι σημείο αναφοράς». Πρόσθεσε ακόμα ότι ένας άλλος στόχος της όλης εκδήλωσης ήταν «να δώσουμε το μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Αγία Νάπα είναι εδώ, να διαφημίσουμε και να προβάλουμε την Αγία Νάπα σαν διεθνή χώρο».

Στην εκδήλωση, έλαβαν μέρος οκτώ χορευτικά συγκροτήματα, αφού όπως ανέφερε η υπεύθυνη των πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Νάπας Μαρία Τοφινή, βάσει των προδιαγραφών της Γκίνες, για να μετρήσει το ρεκόρ πρέπει οι χορευτές να χορέψουν σε σωστά και συγχρονισμένα βήματα, κατά τη διάρκεια της καταγραφής του χορού.
Η εκδήλωση ενθουσίασε τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους τουρίστες αρκετοί από τους οποίους χόρεψαν συρτάκι όχι μόνο πάνω στην άμμο, αλλά και μέσα στη θάλασσα.
ΠΗΓΗ: typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: