Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

"ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ"ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ"

ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ

Ανήκει στην ομάδα των αιλουροειδών. Το μήκος του σώματός της φτάνει στα 2,40 μέτρα και το βάρος τα 68 κιλά.Το κεφάλι είναι σχετικά μικρό με κοφτερά δόντια και δυνατά σαγόνια. Έχει επίσης δυνατά πόδια.

Η λεοπάρδαλη τρέχει γρήγορα και κάνει άλματα που φτάνουν τα 6 μέτρα! Έχει ανεπτυγμένες όλες του τις αισθήσεις και επίσης πολύ γρήγορα αντανακλαστικάγι΄αυτό και είναι δύσκολο να τον ανακαλύψει κανείς.


Τρέφεται με οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό ζώο. Μάλιστα δείχνει προτιμήσεις στην τροφή του. Ζει στην Αφρική και στη νότια Ασία.


Ο Ιαγουάρος είναι ένα είδος πάνθηρα που ζει στην κεντρική και νότια Αμερική. Το σώμα και τα άκρα του είναι πιό χοντρά από της λεοπάρδαλης.Το βάρος του φτάνει τα 170 κιλά. Είναι ζώο αρπακτικό και σαρκοφάγο που κυνηγάει συνήθως τη νύχτα.


Το πούμα είναι ένα είδος πάνθηρα που ζει στη βόρεια και νότια Αμερική.Λέγεται και κούγκαρ ή λιοντάρι των βουνών.Το χρώμα του ποικίλει από ανοιχτό καφέ ως μαύρο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πάνθηρα.

Το πούμα επιτίθεται σε όλα τα χορτοφάγα ζώα αλλά και σε κοπάδια βοοειδών. Για το λόγο αυτό κυνηγήθηκε από τον άνθρωπο μέχρι σημείου αφανισμού.
Σήμερα θεωρείται από τη διεθνή νομοθεσία προστατευόμενο είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: