Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΓΡΙΦΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΓΡΙΦΟΣ..............ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ:

Αν ο δεύτερος δίδυµος απαντούσε και αυτός "ναι", τότε προφανώς ο δικαστής δεν θα µπορούσε να συµπεράνει ποιος ήταν ο Τζων. Άρα, ο δεύτερος δίδυµος πρέπει να απάντησε "όχι". Αυτό σηµαίνει είτε ότι και οι δύο δίδυµοι δήλωσαν την αλήθεια είτε ότι και οι δύο είπαν ψέµατα. Αλλά αφού ο ένας από τους δύο λέει πάντοτε ψέµατα, πρέπει να είπαν και οι δύο ψέµατα. Άρα ο Τζων είναι ο δεύτερος δίδυµος. Όπως σωστά μάντεψε ο Θανάσης!

ΝΕΟΣ ΓΡΙΦΟΣ:
Έχουµε 9 µπάλες του ίδιου όγκου άλλα µία από
αυτές έχει διαφορετικό ßάρος, είναι πιο ελαφριά. Ακόµα έχουµε µία ζυγαριά και θέλουµε να ßρούµε την ελαφρύτερη µπάλα κάνοντας µόνο δυο ζυγίσεις.(Η ζυγαριά δεν είναι αυτή που της ßάζεις ένα αντικείµενο και σου λέει το ßάρος του άλλα αυτή που συγκρίνει δυο αντικείµενα για το πιο είναι πιο ßαρύ)!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας..


Σε καθε μπαλα "δινω" εναν αριθμο απο 1 εως το 9.
Ζυγιζω τις 1,2,3 με τις 4,5,6 και εχω δυο περιπτωσεις
Α. αν ισορροπει o ζυγος τοτε η πιο ελαφρια ειναι μια απο τις 7,8,9 οποτε ζυγιζω τις 7,8 και αν ισορροπησει ο ζυγος η ελαφρια ειναι η 9 αν οχι η πιο ελαφρια.
Β.αν δεν ισορροπησει ο ζυγος τοτε απο τις πιο ελαφρες συνολικα (εστω οι 4,5,6 ) ζυγιζω τις 4 και 5 οποτε αν ισορροπησει ο ζυγος αρα η ελαφρια ειναι η 6 αλλοιως ειναι η πιο ελαφρια.....