Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Τεράστια υπόγεια σήραγγα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών εντοπίστηκε στα σύνορα

Μια τεράστια υπόγεια σήραγγα, η οποία συνέδεε το Μεξικό με τις ΗΠΑ ανακάλυψαν οι αρχές του Μεξικού μετά τις πληροφορίες αμερικανικών υπηρεσιών.
Η σήραγγα ξεκινούσε από ένα σπίτι στην πόλη Σαν Λούις Ρίο Κολοράντο στην μεξικανική πολιτεία Σονόρα και κατέληγε στην αμερικανική πολιτεία της Αριζόνας.

Στελέχη του γραφείου του πολιτειακού Υπουργού Δικαιοσύνης του Μεξικού, διευκρίνισαν ότι η υπόθεση ήρθε στο φως όταν άντρες συνοριακής περιπόλου παρατήρησαν μία βύθιση στο δρόμο στην αμερικανική πλευρά των συνόρων.

«Οι πράκτορες μας ανακάλυψαν μία τρύπα επτά μέτρων βάθους και δύο μέτρων πλάτους στην είσοδο της σήραγγας», είπε η Σεσίλια Λοέρα εκπρόσωπος του γραφείου σε μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το τέλος της σήραγγας δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ενώ παραμένει ασαφές εάν χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση ανθρώπων ή ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής ίχνη ναρκωτικών δεν βρέθηκαν.

Μετά από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακαλύψει 40 σήραγγες που συνέδεαν το Μεξικό με τις ΗΠΑ, αλλά αυτό ήταν το πρώτο στη συγκεκριμένη πόλη.
ΠΗΓΗ: typos

Δεν υπάρχουν σχόλια: