Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Ανάπτυξη της Ορεινής περιοχής του Πάρνωνα

Είναι δεδομένο ότι τα χωριά μας έχουν μαραζώσει τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.
Το χειμώνα τα περισσότερα Καστριτοχώρια είναι στην κυριολεξία άδεια και το καλοκαίρι περιμένουν το 15 Αύγουστο για να ζωντανέψουν για μερικές μέρες.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!!
Ακούμε για ένα σωρό προγράμματα και έργα ανάπτυξης από διάφορα πακέτα της Ευρώπης, αλλά στην περιοχή μας δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα.
Μελέτες, προτάσεις και ξανά μελέτες και ξανά προτάσεις!!! Έλεος !!!!
Τίποτα στην πράξη δεν έχουμε δει.
Είναι κοινή, πιστεύω γνώμη, ότι πρέπει να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία.
Συμφωνώ απολύτως.
ΑΛΛΑ πως να υπάρξει η ιδιωτική πρωτοβουλία όταν η κρατική είναι απούσα?

2 σχόλια:

Θανάσης είπε...

Ο Δήμος μας έκανε πρόσφατα μια σχετική ημερίδα αλλά δυστυχώς ... δεν την προλάβαμε να ενημερωθούμε. Με σκοπό να ενημερωθούμε για τη θεματολογία της ημερίδας παραθέτω την Ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο http://www.astrosnews.net/periohi.html.

"4/10/2007

Σύσκεψη της ΤΕΔΚ Αρκαδίας για την Ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει ημερίδα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007, ώρα 6.00 μ.μ. στο κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος, Τ. Δ. Κορακοβουνίου με θέμα: «Κίνητρα για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στις Αγροτικές & Μειονεκτικές Περιοχές»
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου:«Δράση Δικτύωσης στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου Περιοχής Πάρνωνα», Μέτρο 2.2.5 Π.Ε.Π. Πελοποννήσου 2000 -2006.
Αναλυτικά το πρόγραμα της ημερίδας
18:00-18:15 Προσέλευση προσκεκλημένων
18:15-18:20 Χαιρετισμός του Προέδρου της ΤΕΔΚ Ν.Αρκαδίας κ. Γεώργιου Μπαρούτσα
18:20-18:30 Σύντομη παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης: «Δράσεις Συμβουλευτικής, Δημοσιότητας, Ευαισθητοποίησης και Δικτύωσης στα πλαίσια του ΟΠΑΑΧ περιοχής Πάρνωνα». Εισηγήτριες: ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΑ, Σύμβουλος Τ.Α. ΤΕΔΚ Ν. Αρκαδίας, ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΙΝΤΩΝΗ, Ψυχολόγος
18:30-18:45 Εισήγηση: Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: Εισηγητής: ΚΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
18:45-19:00 Εισήγηση: Χρηματοδοτικά Εργαλεία. Εισηγητής: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ, Οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα Αγροτικού Τομέα
19:00-19:15 Εισήγηση: Προγράμματα Αγροτικού Χώρου ΟΠΑΑΧ, Leader. Εισηγητής: ΜΠΕΡΕΤΣΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, Διευθυντής Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης «Πελοπόννησος»
19:15-20:00 Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Συζήτηση

webmaster@astrosnews.net"

Ανώνυμος είπε...

Καλή η ημερίδα, αλλά ο αγαπητός δήμος μας φρόντισε να ενημερώσει τους αρμοδίους από τα ορεινά μας χωρία ή όπως συνήθως γίνεται ενημέρωσε μόνο τους παραθαλάσσιους φίλους μας??